sâmbătă, 26 iunie 2010

Cum se schimba lumea, curs practic



Toti suntem de acord cu ideea ca e ceva putred in Romania si e putred de mult si pute rau si trebuie curatat. Ne uitam in jur si vedem lipsa de cultura, jeg, xenofobie, homofobie, ura, noua dreapta, religiosi, politicieni mincinosi, care ne promit ca maine va fi altfel, mai bine, mai usor de trait, dar ne mint intr-un final. Vrem sa vedem o lume schimbata. Azi, nu maine. Ce facem?
Ne plangem.
Ne uitam in stanga, in dreapta, in cautarea unui erou.
Vedem ca azi e mai rau decat era ieri. Strangem din dinti, lasam capul in jos si mergem mai departe.
Asteptam sa ne salveze Uniunea Europeana, Dumnezeu, Gigi Becali, Basescu...
Nu ne salveaza nimeni, nu strange nimeni mizeria pe care o lasam in jurul nostru, nu aduna nimeni cainii vagabonzi de pe strazi. Nu are cine. Toti sunt ocupati sa caute eroul, salvatorul.
De ce nu faci tu? Eu? Pai de ce eu? Sunt un om mic, marunt. Ce pot face singur/a? Poti schimba lumea. Stiu ca suna aiurea. Suna a vis adolescentin, dar e adevarat. In fiecare zi schimbam lumea. Fiecare dintre noi. Pana acum am facut-o mai ignoranta. Dupa ani intregi de lupte pentru a legaliza dreptul la casatorie, de curand CEDO a declarat ca fiecare stat e liber sa aleaga daca ofera sau nu acest drept. "Daca voi nu ma vreti, eu va vreau" functioneaza doar in literatura si politica romaneasca. Nimeni nu ne vrea. Nu ne vrea tigani, gay, romani. Uneori noi insine am prefera sa nu existam. Dar fratilor, avem drepturi pe care nu o sa ni le ofere nimeni pe tava. Trebuie sa luptam pentru ele, sa le luam noi. Cum?
1. Fii out. Stiu ca e greu si vor exista consecinte, dar oare merita sa traiesti in frica si in minciuna? Si cu cat mai personal te cunosc oamenii cu atat mai greu le e sa te judece.
2. Raspunde la intrebarile si curiozitatile celor din jur. Stiu ca devine obositor la un moment dat, dar oamenii te intreaba aceste lucruri (de obicei) pentru ca vor sa cunoasca si aceasta parte din tine.
3. Fii mandru/a ca esti roman si gay/lesbiana/bi/trans. Suntem oameni si fiecare dintre noi are valoare.
4. Fii altfel, fii asa cum vrei sa fie lumea din jurul tau. Invatam mimand, poate invata si altii de la tine.

Vreau sa traiesc intr-o lume mai buna. Vreau sa schimb lumea, dar trebuie sa incep cu lumea din jurul meu. Pentru ca daca fiecare persoana gay face parcela lui/ei mai gay friendly acoperim Romania, no problem.

4 comentarii:

Cristina Radu spunea...

Total de acord cu tine

AllGay spunea...

Mersi. Great minds think alike.

Anonim spunea...

oare cand iti va veni mintea la cap. Un contacetean. Poate ii spun lui macata si te ia acasa sa vinzi seminte in tren

AllGay spunea...

Draga concetatean, sa ii spui maica-mii ce? Ca vreau sa schimb lumea sau ca sunt gay? Ei bine le stie pe amandoua. Si apropo,care e numele tau draga concetatean?