vineri, 24 septembrie 2010

Creatia ca experiment esuat



A fost o zi plina azi. E ziua prietenei mele. Multumesc economiei si lui Dumnezeu ca nu am reusit sa ii fac cadou o vacanta in Caraibe sau macar sa o scot pe prietena mea in oras. We kept it simple. Ma intreb cine e vinovat. Boc, Basescu sau Dumnezeu? Azi am ajuns la concluzia ca poate fi un extraterestru curios, ascuns intr-un laborator. Am ajuns sa cred asta dupa stirea cu Acceleratorul de particule. Se pare ca curiosii fizicieni au reusit sa recreeze particulele din mici particule din materia care a existat in primele momente ale crearii Universului. Deci Dumnezeu ar putea foarte bine sa fie o fiinta muritoare. Un pic dezamagitor, daca stau sa ma gandesc. Daca creatorul universului ramane un Dumnezeu atotputernic, atotstiutor, care nu da gres nicodata putem trai cu vaga impresie ca toate relele sunt parte din planul lui divin. Pe cand daca ma gandesc la posibilitatea unui creator muritor, poate uman si, Doamne fereste, roman, nu ma mira de ce lucrurile merg atat de prost si ajung la concluzia ca poate suntem un experiment esuat.

3 comentarii:

Madalina-Claudia Murarescu spunea...

Ana? haha, n-am stiut ca e blogul tau. Tare. Dar vezi ca trebuie sa bem o cafea si sa iti spun tot ce am de zis despre Paunescu, poate scoti si tu articolul ala naspa de pe blog. Sper ca ti-e bine si ca totul merge ok.
in rest, dumnezeu e mort, stie toata lumea asta. tot e bine, important e sa nu ne incurce.

your friend :) spunea...

Acu cativa ani, cand erai studenta la jurnalistica, mi-ai povestit despre experienta cutremuratoare de a-l simti si vedea pe satan in camera ta din camin. Credeai atunci ca ceea ce ai vazut este muritor si pamantesc?

Puck spunea...

Există doar Dumnezeu și Omul, nimeni altcineva...e ușor să dai vina pe El...noi suntem niște bastarzi egoiști și nesimțiți, resemnați-vă cu gîndul...