joi, 22 aprilie 2010

Si matzele mor cateodata


Azorel ne-a gasit noaptea, intr-o parcare din spatele blocului, in timp ce ne intorceam acasa. A sarit si m-a apucat cu labele de picior. That was his thing, de aia l-am si botezat Azorel. A fost un motan dragut si jucaus. Avea atata energie. Nu obosea niciodata de alergat prin casa si sarit pe pereti. Se plictisea repede de jucarii sau aceeas marca de mancare pentru pisici. Trebuia sa ii cumparam mereu alta. Era indragostit lulea de ursuletul lui, pe care il "iubea" la inceput prin colturi, iar apoi in pat, eventul pe pieptul sau capul nostru, in timp ce dormeam. Era foarte sociabil si ii placea sa cunoasca lume noua. A calatorit de cateva ori cu noi in provincie la bunicii lui (parintii prietenei mele). Era un pisic cu personalitate.
Azi, nu stiu daca a incercat sa zboare sau doar s-a sinucis, cu toate ca nu il presau bancile cu ratele neplatite, dar Azorel a cazut de la etajul 8. Suntem in doliu.
L-am invelit intr-un prosop si l-am pus in balcon. Maine il ingropam in parcul Tineretului. Nu avem lopata sau alte unelte de sapat. Mi s-a sugerat sa sap o groapa cu lingura. Probabil asa voi face. Ma si vad maine in parc scormonind pamantul cu lingura si pe babele, fara ceva mai bun de facut, care vor fi dispuse sa il planga pe Azorel impreuna cu mine.
Stiu ca suna stupid, dar plangem amandoua ca ne-a murit matza.

6 comentarii:

ileanne spunea...

:(

nu stiu daca e voie sa il ingropati in parc totusi... si nici f healthy ca se joaca si copii pe acolo... poate e mai bine sa mergeti undeva la marginea orasului.

hugs.

ileanne spunea...

cica ar fi un cimitir de animale, 'raiul animalelor'.

AllGay spunea...

L-am ingropat in parc, pe un teren retrocedat, unde nu umbla nimeni. Dupa ce m-am chinuit mai mult de o ora sa sap groapa cu shteclu, am imprumutat o lopata, in schimbul pachetului meu de tigari, de la niste maturatori.

Dagna spunea...

Imi pare rau pentru pisicul tau !

EU spunea...

SOSE: Nu mi vine sa cred ca a murit motanelul :((((( Hmmmm :(((( saracutu :(

Madalina-Claudia Murarescu spunea...

haaai maaa...ce naspa...pai cum sa nu plangi, ca era si el un pisoi...mai tii minte cand ne-am intalnit cu clasa si erai zgariata pe buza si ai zis ca te-ai sarutat mai pasional, dar dup=aia ai recunoscut ca te-a zgariat pisoiu'?