miercuri, 21 decembrie 2011

Romania si crestinismul

Acum doua zile, eu in tramvai. Nu c-as merge foarte mult, 2 statii. Deci, eu in drum spre munca. Dimineata. Sunt inca adormita, abia imi tin ochii deschisi. O doamna imbracata nu foarte elegant, OK totusi, vorbeste la telefon: "Si stii ce mi-a zis proasta dreacu? ... si m-a trimis la dreacu'n praznic..." Well, m-am gandit, poate o fi avut vreo problema saraca femeie. In fata ei totusi o alta DAMA, imbracata (a se vedea) foarte elegant, cu palarie rosie, tot facea din cand in cand: "Ufff. Uff" La un moment dat se intoarce catre femeia ce vorbea la telefon si incepe: "Dar nu se poate asa ceva, dar suntem in post. De la capat o tineti tot asa. Nu ESTI crestina ortodoxa?" Probabil interlocutorul de la capatul liniei intrebase: "ce se intampla" (stiu eu?) si femeia i-a raspuns: "e una aici, probabil e nebuna". Doamna cu palarie rosie se ridica elegant de pe scaun si ii da cu poseta in cap. Like what the hell? O babornita ii tine partea: "Pai nu e frumos, doamna, sa injurati in post". Urmeaza alte cateva secunde, aproximativ 120, si babornita incepe sa injure masinile care blocau drumul tramvaiului: "Fir-ar ale dracu de masini. Nu stiu astea sa mearga? Unde dreacu te bagi, fir-ai boul de tine..."

P.S. Romanii sunt un popor foarte crestin cand vine vorba de aproapele lor.

7 comentarii:

Cristina spunea...

Asta se intimpla in Romania "crestina".Oameni fara bun simt. Respectul este ingropat bine sub pamint. Oameni ca astia sint "crestini" de show, nu trebuie inteles ca aceasta este fata crestinismului.

Anonim spunea...

LIMBA ROMANA!!! Pt. numele cui vrei tu... De ce insisti sa scrii daca habar n-ai cum? Apuca-te si deseneaza daca tii mortis sa transmiti ceva.

Anonim spunea...

In plus, miroase de la o posta a inventie anecdota ta. Iar daca nu iti place in Romania... "Lasa-ne! Lasa-neeee!"

Anonim spunea...

Ai corectat, bravo!

Puck spunea...

povești de astea ”inventate” vezi la tot pasul nu numai la voi, ci și la noi. Dacă ai spirit de observație, de băbornițe de astea în pălărie sunt pline troleibusele...și e scris ok. Da, anonimule, dacă tu ții post, nu înseamnă că s-a terminat cîrnațul și brînza...citește și, cuminte, mergi la culcare...

Ady spunea...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com

Peder Anger spunea...

Cretin de crestin, romanul! :))